De Ragdoll


De Ragdoll is een grote, gespierde kat die toch elegant is. Hun vacht is halflangharig en erg zacht. Het heeft niet de neiging tot klitten.

Het karakter van de Ragdoll is rustig, zacht en meegaand. Hij is sociaal en heeft veel vertrouwen in mensen en dieren. Om deze reden kan een Ragdoll niet los buiten lopen omdat hij met iedereen mee zou gaan die aardig tegen hem is. De Ragdoll heeft het binnen prima naar zijn zin maar houdt wel van gezelschap. Als er een groot deel van de dag niemand is het aan te raden om een andere kat erbij te nemen. Ragdolls passen zich makkelijk aan en doen het prima in een druk gezin met kinderen.

Ze zijn bescheiden en hebben een zachte stem die ze in de regel niet veel zullen gebruiken.

Ragdolls zijn erg gesteld op gezelschap en houden van knuffelen. Ze zijn eigenlijk altijd goedgehumeurd.

De Ragdoll is er in drie variëteiten namelijk de colourpoint, Mitted en bi-colour. In deze variëteiten zijn ze er in allerlei kleuren waarover op internet genoeg te vinden is. Ze groeien tot een jaar of drie waarbij een poes ongeveer vijf kilo zal wegen en een kater zo’n negen kilo.

Een Ragdoll kan niet naar buiten. Het ras kan er prima tegen om binnen te zijn. Mocht u toch buitenlucht voor uw kat willen dan is een kattenren een optie.

Een Ragdoll is een sociaal dier. Dit houdt in dat uw kat niet de hele dag alleen kan zijn. Als u werkt is het goed om gezelschap te nemen voor uw kat. Dit hoeft echt geen raskat te zijn.

nog een waarschuwing!!
een Ragdoll werkt verslavend. Meestal blijft het niet bij één.