Kitten Kopen


Kittens  –  Vorige nestjes


Kitten kopen?

Wanneer u besloten heeft graag een ragdollkitten te willen dan kunt u mij mailen.
We kijken dan samen wat uw wensen zijn en of ik een kitten heb of verwacht die aan uw wensen voldoet.
Ook ik zal de nodige vragen aan u stellen want ik zoek goede blikopeners voor mijn kittens. Een kitten kost bij mij 800 euro. (Voor een fokdier geldt een andere prijs)


Als u een keus heeft gemaakt kan u een optie nemen op een kitten. Dit verplicht u tot niets maar zorgt dat u als eerste de keus voor dat kitten heeft.
Als er op een kitten een optie is genomen en er is met 8 weken nog geen contact geweest heb ik het recht het kitten aan een ander aan te bieden.

Als de kittens 5 a 6 weken oud zijn kunt u komen kijken en tegelijk kennis maken. Maakt u dan defintief de keuze voor een kitten dan nemen we samen het koopcontract door en u doet een aanbetaling van 200,- euro en u ondertekend een voorlopig koopcontract.
Daarmee is het kitten defintief gereserveerd voor u.

De aanbetaling wordt bij annulering niet terug betaald.
ik verkoop alleen kittens als er persoonlijk contact is geweest en ik behoud het recht om een koop te weigeren (in dat geval krijgt u uw aanbetaling gewoon terug)

Onze kittens mogen verhuizen als ze 14-16 weken zijn en worden;
Goed gesocialiseerd.
Meedere malen ontwormt.(4 keer)
2 keer ge-ent (naar het buitenland verhuisende kleintjes krijgen ook een rabies enting).
Gechipt.
Ontvlooid.
Gecastreerd/gesteriliseerd.(voor gezelschapskittens is het niet mogelijk een uitzondering hierop te maken)
Voorzien van een paspoort, stamboom, eigendomsbewijs en een verkoopcontract.
Kopieen van de testen van de ouders.
Wij verwachten dat onze ragdolls in hun toekomstige huisjes niet vrij buiten mogen lopen ( in een ren mag natuurlijk wel) Daarnaast moeten ze niet de hele dag alleen zitten. Ragdolls zijn erg sociaal en hebben gezelschap nodig. Dit mag ook een andere kat of hond zijn.En tot slot maar zeker niet onbelangrijk: er moet enorm met ze geknuffeld en van ze genoten worden want daarom begin je toch aan zo’n verleidelijke ragdoll
Nog even een klein beetje informatie voor u als koper van een ragdoll (kitten):

Ga niet af op Koopjes. Meestal wordt dit duurkoop. Je krijgt of geen stamboom of ouders zijn niet getest en meer van dit soort nare zaken. Een stamboom kost maar 10 euro dus daar kan nooit het prijsverschil in zitten!!
Vraag altijd om de originele testgegevens te zien van de ouders van het kitten. Een raskitten fokken waar zorg is voor gezondheid en zorg voor behoud van de goede kenmerken kost nu eenmaal geld. Dat heeft een fokker er ook geïnvesteerd. Wil je niet zoveel uitgeven dan kan je naar mijn idee beter een lieve kat uit een asiel halen want die zijn er ook nog genoeg.